Alle dimmers, inbouw, modulair, LED dimmers

Door te dimmen, kunt u tot 20% van de elektriciteitskosten van verlichting besparen. Met dimmen kunt u ook een magische sfeer creëren - perfect voor een feestje, om te lezen of om een film te kijken.
Lees meer

Dimmen is sneller gezegd dan gedaan...

Vandaag komen we allerlei verschillende lichtbronnen tegen, waardoor het relatief moeilijk is voor de doorsnee persoon om ze allemaal bij te houden.
Dus in het volgende gedeelte zullen we proberen uit te leggen welke lichtbronnen u precies op de markt zult vinden en hoe u ze kunt regelen en/of dimmen.

Individuele lichtbronnen variëren afhankelijk van hoe ze werken - en we wijzen een 'belasting' toe aan elk van hen. Belastinginformatie is belangrijk bij het selecteren van de juiste dimmer voor uw verlichting.

Soorten Lampen

 

Resistieve lampen

 

R - Bij een gewone lamp komt u voornamelijk weerstandsbelasting tegen. Het hele proces werkt volgens het principe van het verwarmen van een dunne gloeidraad meestal uit wolfraam, met een elektrische stroom die er doorheen loopt.

inductieve lampen

 

L - Dit is een inductieve belasting die voornamelijk kenmerkend is voor laagspanningshalogeenlampen (12- 24V), die worden bestuurd door een gewikkelde transformator, waarvan het principe is dat de spanning door de spoel gaat. Door de spanning aan de ingang te verlagen, veranderen we tegerlijkertijd ook de spanningswaarde aan de uitgang, waardoor dimmen mogelijk wordt.

capacitieve lampen

 

C - Dit is een capaciteitsbelasting die vooral kenmerkend is voor spaarlampen, fluorescentielampen of halogeenlampen die worden aangestuurd door een elektronische transformator.
Het principe is gebaseerd op een elektrisch voorschakelapparaat, dat de lamp helderder of donkerder maakt. Voor het dimmen wordt een dimbare transformator gebruikt.

1-10v sturingen

 

1-10V - Dit type regeling is afhankelijk van de zogenaamde dimbare voorschakelaar met ingang voor 1-10V. Het product is dus verbonden op deze ingang met de uitvoer van 1-10V, waardoor helderheid binnen dit bereik kan worden geregeld.
Het gaat meestal om fluorescentielampen met dimmerbuizen.

LED lampen

 

 

LED - Een Light Emitting Diode (led) is een elektronisch halfgeleidercomponent dat een zichtbaar licht uitstraalt.
In de afgelopen jaren hebben ze de lampen in auto's, straatverlichting en huishoudapparaten vervangen en hun populariteit als actieve huisverlichting groeit voortdurend. De basis van de led is de P-N-verbinding.
De eigenlijke led-chip is vaak verbonden met een koeler om de afvalwarmte efficiënt van de chip te verwijderen en is bedekt met een epoxy-capsule. Dit ontwerp maakt leds mechanisch erg resistent. Het is zelfs effectiever dan een compacte fluorescentielamp - en is tot 15x efficiënter dan een klassieke gloeilamp.
Energiebesparende lampen ESL - Energiebesparende lamp, vaak een compacte fluorescentielamp genoemd. In zijn ontwerp is het een capaciteitsbelasting, maar voor een betere scheidbaarheid van dit type lichtbron, is er een speciale benaming voor gemaakt.
Het principe is een glazen buis met verwarmingselektroden gevuld met kwikdampen, waarin de ontlading plaatsvindt.
Dit valt op de wanden van de buis bedekt met een luminofoor - en de lamp brandt. Nadelen van deze lamp zijn de gevoeligheid voor veelvuldig in- en uitschakelen en de lichtstroom die na verloop van tijd afneemt.